Energie vergelijken en besparen

Met de energievergelijker van Gratis.nl vergelijk je binnen 1 minuut alle energieleveranciers op prijs en voorwaarden. Daarnaast vind je hier ook aanbiedingen, welkomstpremies en gratis cadeaus. We hebben de beste energie aanbiedingen voor je op een rijtje gezet. Vul je gegevens in om een persoonlijk aanbod te krijgen.

Energie vergelijken

Uit onderzoek blijkt dat de meeste consumenten teveel betalen voor hun energie. Dit komt vaak voort uit onwetendheid. Consumenten weten niet dat het voordeliger is om regelmatig over te stappen dan te blijven bij je huidige energieleverancier. Het kan namelijk altijd uit om over te stappen van energieleveranciers. Hierdoor bespaar je al gauw honderden euro's per jaar. Zeker als je langer dan 1 jaar bij dezelfde energieleverancier zit. Wij helpen je graag met het kiezen van de beste deal met onze energievergelijker.

Maximaal profiteren

Wil jij maximaal profiteren? Kies dan voor een jaarcontract. Je kunt dan maximaal profiteren van een lage energietarief terwijl je na een jaar weer kunt overstappen naar een voordelige energieleverancier. De markt verschuift zo snel dat je vaak duurder uit bent als je een contract aan gaat van langer dan 1 jaar, tenzij je een gratis cadeau krijgt.
Let op! Wij vergelijken alleen en sturen je vervolgens door naar de juiste aanbieder!

Groene of grijze stroom?

Als je energie op een natuurlijk manier opwekt spreken we van groene energie. Hierbij kun je denken aan windenergie, zonne-energie, waterkracht en biosmassa. Grijze energie daarentegen wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals gas, steenkool en kernenergie. Om je een duidelijk beeld te geven van groene en grijze stroom adviseren we onderstaande video te bekijken.