Gratis activiteiten

Het hele jaar door worden er verschillenden activiteiten georganiseerd waar je gratis aan kunt deelnemen óf die je kunt bezoeken. Al deze activiteiten zul je terugvinden op deze pagina. Hier zetten we de leukste activiteiten voor je op een rijtje. De activiteiten kunnen per week verschillen, dus kom regelmatig terug om geen gratis activiteit te missen.

Activiteiten Nederland

  artis-dierentuin-donker
  »

  Bezoek gratis dierentuin Artis op 6 december

  Bezoek dierentuin Artis op vrijdag 6 december vanaf 17:00 in pyjama en krijg gratis toegang tot de dierentuin. Zo kan je de dierentuin ook een keer in de avond bewonderen.

  »

  Gratis Denneboom omzagen op De Hoge Veluwe

  Bezoek op zaterdag 7, zondag 8, zaterdag 14 en zondag 15 december De Hoge Veluwe en zaag je eigen kerstboom! Het omzagen van de Denneboom is gratis, maar er is wel entree voor het park.

  »

  Gratis treinticket voor 18-jarigen

  Ben jij in 2019 18 jaar geworden of word je 18? Vraag dan voor 29 november je gratis Interrail treinticket aan waarmee je 30 dagen lang gratis door Europa kan reizen. Er worden maximaal 50.000 tickets weggegeven.

  wecycle-bordspel-aanvragen
  »

  Gratis Wecycle bordspel

  Lever nu een elektrische apparaat of een lamp in bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt en ontvang gratis het Wecycle bordspel. Voor deze actie geldt OP=OP!

  koffie-thee-aanvragen
  »

  Gratis koffie of thee bij La Place

  Word nu member van La Place en krijg een gratis kopje koffie of thee bij je eerste bezoek, ontvang exclusieve aanbiedingen, krijg een gratis product bij elk 5e bezoek en ontvang een gratis taartje op je verjaardag. Download de app en wordt vandaag nog member.

  oktober-kindermaand-gratis
  »

  Gratis Kinderweekend in het Noorden

  In Groningen, Drenthe, Dokkum en Moddergat worden er in oktober allerlei gratis activiteiten voor kinderen georganiseerd. Hierbij kun je denken aan een bezoek aan het museum, het theater of zelfs de lokale dansschool. Bekijk de activiteiten en geef je op!

  fitforfree-dagpas-gratis
  »

  Gratis Fit For Free dagpas t.w.v. €8,99

  Wil je ontdekken of Fit For Free iets voor jou is? Kom dan nu tijdelijk een gratis dagje sporten bij Fit For Free. Vraag via deze actie je gratis dagpas aan t.w.v. €8,99!

  activiteiten-hornbach
  »

  Gratis activiteiten voor kinderen bij Hornbach

  In alle Hornbach vestigingen vind je een kinderwerkplaats waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Zo kan jij ongestoord winkelen terwijl je kind heerlijk aan het knutselen is.

  haagse-museum-gratis
  »

  Gratis toegang tot de Haagse museum

  Ga op Prinsjesdag verkleed als prins of prinses en krijg gratis toegang tot de Haagse museum in Den Haag. Zo kan je de Gevangenpoort, Haags Historisch Museum en Escher in het Paleis gratis bezoeken.

  lakenhal-museum
  »

  Gratis toegang tot Museum de Lakenhal

  Op 3 oktober ontvang je gratis toegang tot Museum de Lakenhal in Leiden. De deuren worden geopend rond 10:00 tot 15:00. Neem een kijkje in de geschiedenis van Leiden en bezoek het Museum de Lakenhal gratis.

  »

  Gratis toegang Rijksmuseum voor Amsterdammers

  Alle Amsterdammers in de postcodegebieden 1000 - 1099 of 1100 - 1109 krijgen gratis toegang tot de Rijksmuseum voor woensdag 18 en zaterdag 21 september 2019. Maximaal 2500 bezoekers per avond.

  kunstgrasstalen
  »

  4 gratis kunstgras stalen

  Overweeg je om kunstgras te plaatsen? Vraag dan hier 4 gratis kunstgras stalen aan naar keuze. Zo kan je eerst kijken hoe kunstgras je bevalt en welke soort je wilt hebben.

  esa-open-dag
  »

  ESA open dag op 6 oktober

  Bezoek nu Europe's Space Adventure (ESA) op 6 oktober met André Kuipers. Voor deze open dag dien jij je wil te registeren. Er zit namelijk een maximaal aantal bezoekers aan vast.

  »

  Gratis tickets voor de 50Plusbeurs

  Op 17 t/m 21 september kan je de 50Plusbeurs weer bezoeken met presentaties, optredens, een modeshow en demonstratie speciaal voor 50-plussers. Wil je hierbij zijn? Scoor dan 2 kaartjes via deze actie. Geldig zolang de voorraad strekt.

  trainmore-gratis
  »

  2 maanden gratis sporten bij Train More

  Wil je graag je vakantiekilo's laten verdwijnen? Meld je dan nu aan voor de sportschool. Als jij je aanmeldt voor Train More, dan betaal je eerste 2 maanden helemaal niets!

  big-cat-centre
  »

  Tip! Win 2 kaartjes voor het Big Cat centre

  Stop de galbeerindustrie en teken deze petitie. Als je de petitie tekent maak je automatisch kans op 2 kaartjes voor het Big Cat centre.

  polsbandjes-aanvragen
  »

  Gratis 06-polsbandje ontvangen

  Tijdens een dagje weg kan het voorkomen dat je jouw kind uit het zicht raakt. Met een 06-polsbandje zijn jouw kinderen snel terecht. Op het polsbandje zet je de naam van jouw kind en jouw 06-nummer. Vraag het 06-polsbandje nu aan en ontvang een exemplaar binnen 5 werkdagen. Maximaal 5 polsbandjes per aanvraag.

  aladdin-film-kijken
  »

  Kijk gratis naar Aladdin in Amersfoort

  Op zaterdag 31 augustus 2019 wordt het Eemplein in Amsersfoort omgetoverd tot een openluchtbioscoop! Je kan op deze dag gratis de nieuwe film van Aladdin zien. De film begint om 20:30!

  rode-kruis-coop
  »

  Gratis EHBO cursus bij COOP

  Meld je nu gratis aan voor een EHBO cursus bij een COOP winkel bij jou in de buurt. Aanmelden kan tot en met 26 augustus. Wees er snel bij, want per winkel zijn er 12 plekken beschikbaar. Verder duurt de cursus circa 2 uur.

  station-groningen
  »

  Gratis bouwplaat van Station Groningen

  Het bouwplaat van Station Groningen uit 1996 kan je nu ook online downloaden. Het bouwplaat werd ontworpen vanwege het 100-jarig bestaan. Begin vandaag nog met knutselen.

  »

  Bezoek gratis Popronde

  Popronde is het grootste reizende muziekfestival in Nederland. Tot en met 30 november rijdt Popronde rond in Nederland. Ontdek wanneer Popronde bij jou in de buurt is en bezoek het gratis festival.

  »

  Gratis sos polsbandje voor kinderen

  Als je deze zomer met de kinderen op de fiets gaat, dan kan je bij een Biesieklette fietsstalling in Scheveningen een gratis sos-polsbandje aanvragen. Geldig voor kinderen t/m 8 jaar.

  stedelijk-museum-schiedam
  »

  Gratis naar Stedelijk Museum Schiedam

  Alle spelers van de BankGiro Loterij met een VIP-kaart krijgen vanaf nu gratis toegang tot het Stedelijk Museum in Schiedam.

  buurtkadoos-aanvragen-gratis
  »

  Gratis de buurtKadoos aanvragen

  Leer je nieuwe buurt kennen met de BuurtKadooes. Dit is een pakket vol met fantastische kortingen en leuke en verrassende cadeautjes. Zo kan je de buurt eenvoudig leren kennen.

  gup-en-watermonster
  »

  Gratis boek Gup en de watermonsters

  Schoon water is belangrijk voor ons, maar ook voor de natuur. Ga op onderzoek uit en test een water bij jou in de buurt. Vraag dit gratis meetkit aan inclusief boek Gup en de watermonsters. Je helpt hiermee de waterkwaliteit te meten.

  longfonds-feestpakket
  »

  Gratis Longfonds feestpakket

  Wil je graag geld ophalen voor het Longfonds? Schaf dan het gratis Longfonds feestpakket aan t.w.v. €6,95. Je ontvang een giftenbox met ballonnen en vlaggetjeslijn.

  p-r-fiets
  »

  Gratis P+R fiets proberen in Groningen

  In Groningen wordt er gewerkt aan de weg en het spoor. Sommige plekken zjin daarom moeilijk bereikbaar. Dit is een goed moment om de auto op een P+R te droppen en gratis met de fiets naar je bestemming te gaan. Probeer het een week lang gratis.

  noordbrabants-museum
  »

  Bezoek gratis het Noordbrabants museum

  Heb jij een bloemennaam zoals Roos, Margriet, Jasmijn of een andere bloem? Dan ontvang jij in de maand juli gratis toegang tot het Noordbrabants museum.

  best-deal-campingcard
  »

  Gratis Best Deal campingcard

  Met jou Best Deal campingcard bespaar je maximaal op jouw kampeervakantie. Op vertoon van je kaart ontvang je korting bij honderden campings in Europa.

  »

  Landelijke open Imkerijdagen

  Jaarlijks openen de imkers door heel Nederland de deuren voor het publiek. Zo kan je GRATIS een kijkje nemen in de wereld van de honingbij. Ontdek alle locaties en bezoek gratis een imker bij jou in de buurt.

  wild-kamperen-gratis
  »

  Gratis kamperen in Europa

  Wil je graag wild kamperen in Europa? Ontdek dan de beste locaties via 'We are Travelers'. Ook ontdek je alle landen waar wild kamperen is verboden.

  camper-parkeerplaats
  »

  Gratis Camper parkeerplaatsen in Europa

  Door heel Europa zijn er verschillende gratis parkeerplaatsen van je Camper. Zo kan je voordelig met de Camper door Europa reizen. Ontdek snel alle locaties.

  stranger-things
  »

  Stranger Things Experience in Utrecht

  Vanwege de lancering van het derde seizoen van Stranger Things kan je in Utrecht een Stranger Things Experience bijwonen. Wil je het ervaren? Bezoek dan Hoog Catharijne en krijg gratis toegang.

  bulbs4kids
  »

  Gratis bloembollen voor basisscholen

  Vraag nu een bloembollen pakket aan voor je basisschool. Geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Er wordt maximaal 1 pakket per basisschool gegeven.

  »

  Gratis Batterij bewaarbox

  Het promotieteam van Stibat bezoekt juni, juli en augustus een aantal plaatsen in Nederland. Kom lang naar één van deze plekken voor een gratis batterij bewaarbox. Geldig zolang de voorraad strekt.

  burendag-activiteiten
  »

  Gratis Burendag feestpakket

  Op 28 september 2019 vindt alweer de 14e editie van Burendag plaatst. Wil jij wat in je buurt organiseren? Vraag dan het Burendag feestpakket aan met o.a. ballonnen en vlaggen om de buurt op te vrolijken.

  »

  Gratis Nieuw-Zeeland toeristenkaart

  Download en print hier je Nieuw-Zeeland toeristenkaart met een plattegrond en tips voor een geweldig avontuur. Handig wanneer je Nieuw-Zeeland wilt bezoeken.

  »

  Kinderen tot 4 jaar reizen gratis in de bus

  Heb je een kind dat jonger is dan 4 jaar? Dan reist je kind gratis in het openbaar vervoer. Dit geldt voor heel Nederland! In Brabant reizen kinderen tot 12 jaar gratis mee! Per volwassenen mogen er 2 kinderen gratis meereizen.

  »

  Bezoek GRATIS het Schuilkeldermuseum

  Elke derde zondag van de maand tussen maart en oktober kan je gratis het Schuilkeldermuseum in Maastricht bezoeken. Je kan dan GRATIS een kijkje nemen in het ondergrondse gangenstelsel.

  »

  Gratis wandel- en fietsroutes in Nederland

  Ontvang nu gratis een wandel- en fietsroutes boekje van Natuurmonumenten. Je ontvangt de wandel- en fietsroutes bij jou in de buurt tot maximaal 5 regio's.

  »

  Gratis Intratuin speurtocht

  Elke maand heeft Intratuin een nieuwe speurtocht gemaakt voor kinderen. Haal de speurtocht op bij de servicebalie en ga op onderzoek uit in de winkel. De speurtocht wordt aangepast op het seizoen.

  »

  Gratis opname College Tour bijwonen

  Studenten tot 30 jaar kunnen zich nu gratis aanmelden voor de opname van College Tour op 28 mei 2019. Gebruik tijdens je boeking de code CT19JUSSEN om je gratis entreekaart te ontvangen.

  »

  Gratis rondvaart in Vlissingen

  Meld je nu gratis aan voor een rondvaart in Vlissingen. De rondvaart duurt circa 2,5 tot 3 uur en inschrijven is verplicht.

  »

  Gratis koffie op de Grote Markt in Groningen

  Stap nu de ABN AMRO binnen aan de Grote Markt in Groningen en ontvang een gratis kopje koffie. Het addertje onder het gratis is dat je de koffie in gebarentaal moet bestellen. Voor mensen die de gebarentaal niet kennen er is een touchscreen met uitleg.

  »

  Gratis uitzending RADAR bijwonen

  Wekelijks kun je een gratis uitzending van RADAR bijwonen. Geef je voorkeursdatum op en bestel direct je gratis kaarten. Maximaal 10 kaarten per keer!

  »

  Gratis zitplaatsen voor evenementen

  Met KPN kan je naar de leukste evenementen zoals voetbal- en schaatswedstrijden of een dagje naar het museum. Wil je hier ook kans op maken? Meld je dan gratis aan voor Seaters en schrijf jezelf in voor de wachtrij!

  »

  Gratis CliniClowns spreekbeurtpakket

  Laat je kind een spreekbeurt houden over Cliniclowns en vraag hier je digitale spreekbeurtpakket aan. Dit hoef je gelukkig niet alleen te doen, want Plip helpt je op weg met tips en ideeën.

  »

  Gratis kiwi Smoothies op Utrecht Centraal

  Zespri heeft een vestiging geopend op Utrecht Centraal tussen het spoor van 18/19 en 20/21. Om dit te vieren worden er verschillende activiteiten georganiseerd en kan je een gratis kiwi smoothie scoren!

  »

  Gratis War Child spreekbeurtenpakket

  Voor iedereen die een spreekbeurt wilt houden over War Child kan een gratis spreekbeurtenpakket downloaden met foto's en video's om jouw spreekbeurt nog beter te maken.

  »

  Gratis film kijken bij Kinepolis bioscopen

  Lekker naar de film voor 0 euro. Bij Kinepolis kan het. Maak een My Kinepolis account aan. Op je verjaardag krijg je dan een gratis ticket cadeau van Kinepolis. Dit is een bioscoopketen met vestigingen in onder meer Utrecht, Breda, Enschede en Groningen. Als je al een account hebt kun je dit aanvullen met je geboortedatum.

  »

  Gratis keuken ontwerpen met de Keukencoach

  Speciaal voor alle keukenprinsen Bij Keukencoach kun je kosteloos een ontwerp voor jouw droomkeuken aanvragen. Op de homepage vind je een button 'Ik wil een gratis ontwerp'. Klik hierop en ga direct aan de slag. Veel plezier!

  »

  Gratis met de bus naar FC Groningen of SC Heerenveen

  Fans van FC Groningen en SC Heerenveen gaan gratis met de bus naar thuiswedstrijden van hun club. Groningen fans reizen gratis met Qbuzz stadsbussen op vertoon van een seizoenkaart of ticket. Heb je een Heerenveen seizoenkaart? Dan reis je gratis naar het Abe Lenstra Stadion met een Arriva bus of trein.

  »

  Gratis zwemadvies + zwemlocaties ontdekken

  Ontdek de leukste zwemplekken bij jou in de buurt en ontdek direct of het veilig is om te zwemmen. Daarnaast kun je op de kaart ook gratis zwemlocaties vinden.

  »

  Gratis rondleiding bij stichting AAP

  Neem een kijkje achter de schermen van Stichting AAP en krijg een gratis rondleiding. De gratis rondleidingen worden gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag om 13:30. Je kunt verder voor maximaal 2 personen tegelijk reserveren.

  »

  Gratis fiets voor HBO/WO studenten

  Ben jij een HBO of WO student in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam en fiets jij minimaal 5 KM per dag? Dan kan jij een fiets aanvragen via Student-Bike, inclusief smartlock!

  »

  Hornbach kinderwerkplaats

  Weer je even in alle rust naar de bouwmarkt? Bezoek dan een Hornbach bij jou in de buurt en breng je kinderen bij de kinderwerkplaats. Je kinderen kunnen dan lekker knutselen onder toezicht terwijl jij je spullen kunt kopen. De Kinderwerkplaats is geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

  »

  Gratis toegang tot het Van Abbemuseum

  Elke dinsdag van 15:00 en 17:00 ontvang je gratis toegang tot het Abbemuseum in Eindhoven. Daarnaast is het museum iedere eerste donderdag van de maand open voor scholieren, studenten, CJP-houders en CKE-houders.

  »

  Bezoek gratis Animal Farm Beverwijk

  Animal Farm Beverwijk is begonnen als kinderboerderij, maar is uitgegroeid tot een kleine dierentuin. Maak ook kennis met deze kinderboerderij en ontvang altijd gratis toegang!