Gratis boeken downloaden

Wil je graag nieuwe boeken ontdekken, maar wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Dan is gratis boeken downloaden de ideale oplossing voor jou! Op het internet zijn er talloze websites waar je gratis e-books kunt vinden en downloaden. Of je nu houdt van spannende thrillers, romantische verhalen of interessante non-fictie, er is voor ieder wat wils. Het downloaden van gratis boeken is bovendien niet alleen voordelig, maar ook erg gemakkelijk. Je kunt de boeken direct opslaan op je e-reader, tablet of smartphone en ze lezen waar en wanneer je maar wilt. Zo hoef je nooit meer zonder leesvoer te zitten en kun je altijd genieten van een goed boek. Wil je ook gratis boeken downloaden? Houd dan deze pagina in de gaten voor actuele acties.
4 gratis kinderboeken t.w.v. €14,95
4 gratis kinderboeken t.w.v. €14,95
Ontvang nu een gratis kinderboekenpakket bestaande uit 4 lees- en doeboeken. De kinderboeken zijn afgestemd op leeftijd en geslacht. Zo krijg je altijd de leukste boeken. Je betaalt enkel de verzendkosten.
Nu bekijken →

Gratis boeken & e-books

  brandwondenstichting-actie

  Als ouder weet je dat kinderen razendsnel zijn. Een ongeluk zit daarom in een klein hoekje. Wees goed voorbereid en vraag het gratis boekje 'brandwonden bij kinderen' aan. Aangeboden door de brandwondenstichting.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  kwebbels-gratis-proefpakket-klein

  Ontdek nu gratis het kinderboekenpakket van Kwebbels en ontvang vier boeiende kinderboeken t.w.v. €14,95 die perfect zijn afgestemd op de leeftijd en het geslacht van het kind. Het enige wat je hoeft te betalen zijn de verzendkosten (€4,95).

  Nu bekijken →
  Lees meer
  de-chabotten-boekenweekgeschenk

  Haal nu je gratis boekenweekgeschenk 'De Chabotten Gezinsverpakking' ter waarde van €15 bij besteding van slechts €15 aan Nederlandse boeken! Het is Boekenweek en dat betekent feest voor lezers in Nederland! Bij aankoop van €15 aan Nederlandse boeken krijg je dit exclusieve geschenk helemaal gratis.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gezond-beleggen-rechtenboekje

  Wil je graag het receptenboekje 'Gezond Beleggen' ontvangen? Dit boekje biedt een schat aan recepten waarmee je elke dag een heerlijke en voedzame broodmaaltijd kunt bereiden. Na het invullen van het formulier ontvang jij één exemplaar in huis.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  schermtijd-linda

  Bij Bruna en Readshopwinkels kun je momenteel gratis de minithriller "Schermtijd" ophalen. Dit spannende boek is geschreven door Linda van Rijn en belooft je mee te slepen in een intrigerend verhaal. Mis deze kans niet om gratis te genieten van dit nieuwe boek en breng snel een bezoekje aan een van de deelnemende winkels om jouw exemplaar op te halen!

  Nu bekijken →
  Lees meer
  daarompasen-boek-gratis

  Ontvang nu één gratis exemplaar van het DaaromPasen-boekje "De nooit vergeten brief". Dit speciale boekje voegt een bijzonder element toe aan de paasviering met bijzondere afbeeldingen en een herkenbaar verhaal.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  bijbelstudieboekje

  Ontvang nu kosteloos het Bijbelstudieboekje en ga samen met je naasten de uitdaging aan om 'onbeperkt welkom' te zijn. Dit boekje bevat persoonlijke verhalen, vragen en uitdagingen rondom het inspirerende thema 'onbeperkt welkom'. Ontdek de diepgang van bijbelstudie en ga de dialoog aan met je naasten over dit belangrijke onderwerp.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  veertigdagentijd-boekje

  Ontvang gratis het Veertigdagentijd 2024 boekje met daarin teksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Je ontvangt maximaal 1 boekje per adres en OP=OP! Je ontvangt je boekje enkele dagen vóór de start van de veertigdagentijd op 14 februari.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  kinderboekenweekgeschenk-gratis

  Van 4 tot en met 15 oktober is er een fantastische aanbieding voor alle boekenliefhebbers! Bij besteding van minstens 13,50 aan Nederlandstalige kinderboeken ontvang je gratis het Kinderboekenweekgeschenk. De Kinderboekenweek is altijd een feest van lezen en ontdekken en nu wordt het nog specialer met het gratis kinderboek. Jaarlijks terugkerende actie!

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gratis-boek-3pak

  Tussen 15 en 24 september kunnen jongeren gratis het boek 3PAK ophalen bij deelnemende boekhandels en bibliotheken. In het boek vind je 3 verhalen speciaal geschreven voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De verhalen gaan over een handeltje in sneakers, je eigen leven leiden en het spel Assassin's Creed Mirage.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gratis-boek-besmet-aanvragen

  Maak kennis met het inspirerende levensverhaal van Amar, een jonge doorzetter uit Nepal, in het boek 'Besmet'. Dit meeslepende verhaal vertelt over de onverschrokken geest van een jonge man die zich ondanks alle tegenslagen vastberaden richt op zijn dromen. Dit boek kan je nu gratis aanvragen via deze actie, inclusief gratis verzending.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  onderweg-met-paulus

  Stap in en maak je klaar voor een inspirerend avontuur! Met dit zomerboekje ga je veertien dagen lang op reis met Paulus en duik je diep in het prachtige Bijbelboek Filippenzen.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  buikgevoel-prentenboekje

  Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Vermiste Kind bieden we een speciale aanbieding aan: de digitale versie van "Buikgevoel" is gratis te downloaden! Dit is een prentenboek over het volgen van je intuïtie en jezelf veilig houden. Werkt nog steeds.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  waddenboek-gratis

  Bij veel VVV kantoren en toeristische informatiepunten kun je gratis het boek 'Wadden Reisdagboek' aanvragen. Dit boek brengt je door de mooiste gebieden van Nederland. Het brengt je langs dorpen, kerken, terpen en wierden, de zeedijk en de buitendijkse kwelders.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  de-zeven-zussen-ebook

  Ontdek het meeslepende verhaal van "De Zeven Zussen" geschreven door de getalenteerde auteur Lucinda Riley, nu beschikbaar als gratis e-book op BookBeat! Dit betoverende boek neemt je mee op een adembenemende reis vol mysterie, geschiedenis en familiegeheimen.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  petrus-doeboek

  Speciaal voor Pinksteren hebben we een geweldig cadeau voor de kinderen: het gratis Petrus Kids Pinksteren doeboek! Dit kleurrijke en interactieve doeboek zit boordevol leuke activiteiten en verhalen om de betekenis van Pinksteren te ontdekken. Het Petrus Kids Pinksteren doeboek biedt kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs meer te leren over dit bijzondere christelijke feest. Met puzzels, kleurplaten, spelletjes en interessante weetjes kunnen ze zich vermaken terwijl ze ontdekken wat Pinksteren echt inhoudt. Dit is een jaarlijks terugkerende actie.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  storytel-aanbieding-2euro

  Op zoek naar een voordelige Storytel aanbieding? Bij ons kun je nu tijdelijk onbeperkt luisteren naar duizenden audioboeken en e-books voor slechts 2 euro per maand! Met deze Storytel aanbieding kun je altijd en overal genieten van de beste boeken, of je nu onderweg bent, thuis op de bank zit of even wilt ontspannen voor het slapengaan. Dankzij de handige app kun je bovendien eenvoudig je favoriete boeken opslaan en offline beluisteren. Of je nu houdt van spannende thrillers, romantische verhalen of inspirerende non-fictie, met de Storytel aanbieding heb je altijd iets interessants om naar te luisteren. Wacht niet langer en profiteer van deze geweldige deal!

  Nu bekijken →
  Lees meer
  wandelroutes-oerrr

  Vraag nu gratis het boekje aan van OERRR met daarin de 10 leukste beleef- en wandelroutes van Nederland. De routes eindigen vaak bij een speeltuin of horecagelegenheid. Omdat de routes niet te lang of te zwaar zijn, zijn ze bij uitstek geschikt om met jonge kinderen te doen.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gratis-kinderboek-lemniscaat

  Ben je net bevallen? Dan kan je tot 3 maanden gratis het kinderboek 'Rijen, rijen, rijen in een wagentje' ophalen bij lokale boekhandels bij jou in de buurt. Het enige wat je nodig hebt is het geboortekaartje of inschrijfbewijs van je baby.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  lente-doeboek-gratis

  Vraag nu gratis het Lente Doeboek aan van het 'Het Vergeten Kind'. In het doeboek vind je de leukste activiteiten zoals outfits maken, versieringen en TikTok dansjes. Doe je mee?

  Nu bekijken →
  Lees meer
  sabina-boek-film

  Vraag gratis een miniglossy + film aan van Sabina. De glossy is 52 pagina's dik en de film duurt 115 minuten. Zo ontdek je het bijzondere verhaal van Sabina Wurmbrand.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  wwf-rangers

  Maak jouw kind een ranger van WWF en ontvang een gratis welkomstcadeau naar keuze. Kies uit een verrekijker, Pluchen knuffel of WWF boek 'Natuurlijk doe je zo'. Daarnaast ontvang je 6x per jaar het magazine Ranger Report vol verhalen over dieren en natuur.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  boek-knmr

  Via deze actie kan je gratis het boek 'Wie goed doet ...' aanvragen van KNRM. In het boek staan meerdere verhalen, maar wel voornamelijk over reddingboten. Bestel 'm vandaag geheel gratis en vrijblijvend.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  boekje-blink-ontdek

  Je kan nu gratis het boekje van Blink 'Ontdek. Een nieuwe visie op taal' aanvragen. Met dit boekje krijg je inzichten en achtergronden over de visie op taalonderwijs.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gratis-fotoboek-pixum

  Maak kennis met Kwebbels en vraag hier een gratis kinderboekenpakket aan. Dit pakket bestaat uit 4 leuke lees-, leer- en doeboeken afgestemd op geslacht en leeftijd. Nu tijdelijk met gratis minifotoboek van Pixum!

  Nu bekijken →
  Lees meer
  kwebbels-kinderboekenv2

  Ontvang nu een gratis kinderboekenpakket bestaande uit 4 lees- en doeboeken. De kinderboeken zijn afgestemd op leeftijd en geslacht. Zo krijg je altijd de leukste boeken. Je betaalt enkel de verzendkosten.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  super-granny-4

  Super Granny is terug in deel 4! In dit leuke kinderboek ontdek je allerlei avonturen van Meg en Granny. Download het boek gratis vooe epub, Kindle of pdf.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  christelijke-boekjes

  Je kan nu gratis Christelijke boekjes lezen van Wereld van Morgen. De boekjes zijn verkrijgbaar op papier en digitaal. Als je voor digitaal kiest, dan kan je het boekje direct lezen in PDF formaat. De fysieke exemplaren duren ongeveer 4 tot 6 weken. Keuze uit 37 verschillende boeken.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  boeken-fryslan

  Iedereen van 18 t/m 30 jaar oud kunnen gratis lid worden van de Noord Fryslan biliotheek. Meld je online gratis aan of kom langs bij de bibliotheek. Je kan maximaal 12 boeken per jaar gratis lenen.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  een-jas-met-kogelgaten

  Vraag nu gratis het boek 'Een jas met kogelgaten' aan geschreven door Todd Nettleton. Het boek bestaat uit 40 verhalen van vervolgde Christenen wereldwijd. Het boek wordt begin 2022 geleverd.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  leesmap-cadeau

  Neem nu een abonnement op de leesmap en ontvang er een gratis welkomstcadeau bij. Je kan kiezen uit 15 verschillende cadeaus zoals een videodeurbel, Bol.com cadeaukaart, tablet of één van de andere cadeaus.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  hardloopboekje-gratis

  Natuurmonumenten verzameld maar liefst 35 prachtige hardlooproutes midden in de natuur. Op de website kan je hardlooproutes gratis downloaden. De hardlooproutes zijn tussen de 5 en 10 KM lang.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  foodies-receptenboekje

  Speciaal voor Pasen heeft Foodies een klein receptenboekje in trend van Pasen samengesteld dat je nu online kunt downloaden. Het enige wat je hoeft te doen is je e-mailadres achter te laten. En ja je gaat een nieuwsbrief van Foodies ontvangen.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  kookboekjes-wkof

  Via deze actie kan je tot wel 8 gratis kookboekjes aanvragen. Alle kookboekjes zijn digitaal beschikbaar, maar 5 kookboeken kan je ook fysiek aanvragen. Keuze uit: 'Happy hapjes', 'Feestelijk Alcoholvrij', 'Salade maker', 'Smaken van de wereld', 'Gezond eten, de hele dag door!', 'Verfrissend anders', 'Smoothies en sapjes' en tot slot 'Koken maar'. Niet langer beschikbaar.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  nationaal-onderzoek-kinderboeken

  Doe nu mee aan het Nationaal Onderzoek kinderboeken en ontvang na deelname je eigen kinderboeken pakket. Zo ontvang je 4 leuke kinderboeken afgestemd op geslacht en leeftijd.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  super-granny-boek

  In dit leuke kinderboek beleven Megan en Granny allerlei grappige avonturen. Het boek is ideaal om uit voor te lezen en is geschikt voor kleine kinderen. Onderaan de pagina kan je ook deel 2 en 3 downloaden.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  kinderboeken-kwebbels-actie

  Via deze actie kan je eenmalig een gratis kinderboekenpakket aanvragen voor je kind afgestemd op leeftijd en geslacht. Vul je gegevens in en ontvang je kinderboeken thuis!

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gratis-scheidingsboekje-aanvragen

  Wil je weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan gratis dit scheidingsboekje aan en je komt alles te weten. Het scheidingsboekje is digitaal en kan je direct aanvragen. Met dit boek kom je alles te weten voor, tijdens en na de scheiding.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  bookshelf

  Koop je meerdere boeken per jaar? Dan doe je er goed aan om VIP lid te worden van Bookspot. Je ontvangt dan altijd 20% korting op meer dan 22.000 boeken! Daarnaast ontvang je ook direct 10% korting op e-books en Engelstalige boeken. Verder profiteer je altijd van gratis verzending!

  Nu bekijken →
  Lees meer
  boekenpakket

  Maak kennis met het unieke Kwebbels kinderboekenpakket! Je ontvangt 4 gratis lees-, leer- en doeboeken die afgestemd zijn op de leeftijd en het geslacht van je kind. Ook ontvang je er een gratis cadeautje bij. Lenzen en voorlezen is goed voor de ontwikkeling van je kind.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  audio boek

  Download gratis de leukste luisterboeken van Luisterrijk.nl. Je hebt keuze uit ruim 10 verschillende luisterboeken! Neem snel een kijkje en profiteer direct van je favoriete titels. Bekijk hier alle aanbieders van luisterboeken.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  kinderboeken

  Download gratis deze kinderboeken! Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Let op: het duurt even voordat het boek geladen is.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  INTERNATIONALBOOKS

  Op de website van Gutenberg vind je dagelijks een top 100 van de populairste gratis boeken. Je kan filteren op de top 100 van gisteren, afgelopen 7 dagen of afgelopen maand. Ook kan je al deze boeken direct gratis downloaden. Op de website staan meer dan 60.000 gratis e-books.

  Nu bekijken →
  Lees meer

Boekenwinkels & website's

  free-ebooks-actie

  Op de website van Free Ebooks vind je meer dan 50.000 gratis e-books in verschillende genres waaronder kinderboeken! Alle boeken zijn beschikbaar in PDF-formaat en kunnen gratis worden gedownload. Na het maken van een account kan je 5 gratis boeken uitzoeken per maand.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gratis-boeken-smashwords

  Smashword is een marktplaats voor auteurs waar zij e-books kunnen publiceren en verkopen. De website heeft echter ook meer dan 90.000 gratis e-books! Verder kan je eenvoudig filteren op genre, maar het is wel zoeken naar Nederlandstalige e-books. De meeste e-books zijn namelijk in het Engels geschreven.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  gratis-boeken-manybooks

  Bij ManyBooks krijg je toegang tot meer dan 50.000 gratis e-books in verschillende genres waaronder fictie, non-fictie en kinderboeken. Alle boeken zijn beschikbaar in verschillende formaten waaronder PDF, EPUB en Kindle. Je vindt er boeken van over de hele wereld en in verschillende talen. Wij verwijzen je door naar de Nederlandstalige boeken.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  boeken-open-library

  Op de website van Open Library vind je meer dan 1.7 miljoen gratis e-books, waaronder zowel klassiekers als moderne werken. Open Library is een online project met als doel alle boeken op de wereld te verzamelen en toegankelijk te maken voor het publiek. Maak een gratis account aan en begin met het lezen van je favoriete boeken. Niet specifiek gericht op Nederland, dus het is wel even zoeken.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  geld-boeken

  Heb jij nog oude studieboeken op de plank liggen? Verkoop je boeken dan online via Marktplaats en krijg geld voor je boeken! Het is namelijk zonde om je boeken weg te gooien. Je kan je boeken echter ook naar een bibliotheek brengen.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  boeken

  Op de website van Gutenberg.org vind je honderden Nederlandstalige boeken die je gratis kunt downloaden. Het zijn oude boeken waarvan het copyright van zijn verstreken. Gutenberg is een online bibliotheek met meer dan 60.000 gratis e-books, waaronder veel klassieke werken. Alle boeken zijn in het publieke domein en kunnen gratis worden gedownload in verschillende formaten waaronder PDF, EPUB en Kindle.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  bruna

  Wil je een boek of e-book kopen? Dan ben je bij Bruna aan het juiste adres! Hier vind je honderden boeken in verschillende genres. Verder profiteer je van gratis bezorging vanaf €20, maar winkellevering is gratis.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  bolboeken

  Ben je op zoek naar een specifiek boek? Dan kan Bol.com je vast helpen! Bol.com is de grootste online boekenverkoper van Nederland! In de webshop vind je meer dan 300.000 boeken in het Nederlands, Engels, Duits, Turks en andere talen.

  Nu bekijken →
  Lees meer
  studieboeken

  Via Bookboon kan je eenvoudig gratis studieboeken en zakelijke e-books downloaden. De boeken zijn geschreven door experts op hun vakgebied en zijn beschikbaar in PDF-formaat. Studieboeken zijn erg prijzig en daarom is het beter om ze gratis te downloaden via BookBoon. Ook zijn er vaak alternatieve boeken te vinden zodat het je niets kost. Op deze website vind je meer dan 1.000 audioboeken en 1.500 zakelijke e-books.

  Nu bekijken →
  Lees meer